DentPrevent.nl
 

Behandeling

Behandeling in mijn praktijk is met name gericht op preventie, want voorkomen is immers beter dan genezen. Is uw tandvlees ontstoken dan wordt dit door uitleg, instructie en uitgebreide gebitsreiniging behandeld. Om uw tandvlees weer gezond te krijgen is het van groot belang dat u 2 maal daags op de juiste manier uw tanden poetst en ook dagelijks tussen uw tanden reinigt met een voor u geschikt middel. Met enkel behandeling bij de mondhygiëniste zonder goede thuiszorg zal nooit het gewenste resultaat, een gezonde mond, worden bereikt.

Tijdens een behandeling wordt allereerst een mondonderzoek uitgevoerd, waarbij problemen aan uw gebit in kaart worden gebracht. Over deze problemen, bijvoorbeeld cariës (gaatjes), tandvleesaandoeningen en het effect van voedingsgewoonten op uw gebit krijgt u uitgebreide voorlichting. Aan de hand van een plaquescore, eventueel met plaque-kleurvloeistof, krijgt u een gerichte poetsinstructie en een gerichte instructie om tussen uw tanden en kiezen te reinigen. Dit zodat u de aanwezige tandplaque in uw mond thuis goed kunt verwijderen. Tandplaque is de oorzaak van tandvleesontsteking. Blijft tandplaque langdurig op uw tanden zitten vormt zich tandsteen. Dit kan naast tandvleesontsteking ook zorgen voor een onaangename ademgeur. Plaque kunt u zelf verwijderen, tandsteen niet.

Daarna volgt een uitgebreide gebitsreiniging waarbij plaque, aanslag en het aanwezige tandsteen boven en onder uw tandvlees verwijderd wordt. Dit gebeurd met ultrasone apparatuur, handinstrumenten, polijstmateriaal en een Airflow om uw tandoppervlak zo glad mogelijk te maken. Het is mogelijk te behandelen met anesthesie (verdoving).

Frequente nazorgbehandelingen zijn belangrijk om een gezond gebit te behouden.

Na elke behandeling stuur ik via Zorgmail een rapportage naar uw eigen tandarts.